Biografia

Braňo Jobus

Branislav Jobus

Branislav Jobus (* 2. apríl 1969), viac známy ako Braňo Jobus, či pod mediálne známou zdrobneninou Branuško, je slovenský spevák, hudobník, spisovateľ a zakladateľ hudobného festivalu Vrbovské vetry.

Braňo Jobus hosťuje v rôznych projektoch ako napr. BOLO NÁS 11 aj s pánom Lasicom a inými významnými slovenskými hudobníkmi v divadle L+S. Ďalej spolupracoval so skupinou PARA na piesni DOMA DOBRE s HORKÝŽE SLÍŽE v piesňach Superstar CS, Nerob, projekt NEUROPA s Michalom Kaščákom

Braňo Jobus moderuje festival Pohoda, Trutnov a Beseda u bigbítu a rôzne iné hudobné festivaly a akcie pre deti. Počas celého roku chodí na besedy o knihách Jobusových po školách či knižniciach po celom Slovensku.

Hudba

1982 – 1986 hudobná skupina VEGET neskôr premenovaná na skupinu KARPATSKÉ CHRBÁTY
Účinkuje od 1986- KARPATSKÉ CHRBÁTY

2000 – spoluzakladateľ hudobnej skupiny VRBOVSKÍ VÍTAZI, ktorá hrá hudobný štýl “Priemyselný folklór,” ktorý vymyslel Pán brat Andrej Jobus. Vrbovskí víťazi hrajú na doma vyrobených hudobných nástrojoch, na rôznych záchodových rúlach, vysávačoch a pod.
Účinkuje od 2000- VRBOVSKÍ VÍŤAZI

2005- hudobná skupina ABUSUS je to sólový elektronický hudobný projekt Branislava Jobusa. Braňo Jobus je od roku 2004 abstinent a to je jedna z hlavných tém pre hudobnú skupinu ABUSUS.
Účinkuje od 2005- ABUSUS

Diskografia

S Karpatskými Chrbátmi:

  • 1992, Karpatské chrbáty 1
  • 1996, Karpatské chrbáty 2
  • 1999, Karpatské chrbáty 3
  • 2003, Karpatské chrbáty 4
  • 2007, Karpatské chrbáty 5
  • 2008, Morbus/mors carphaticum – 2CD výber
  • 2009, Canis Carpathicum
  • 2012, Veget
  • 2015, Dekel
  • 2019 XXXXX

S Vrbovskými víťazmi:

  • 2005, Vrbovskí Víťazi
  • 2010, Výrobná porada
  • 2014, Priemyselný folklór
  • 2020, G20 + Hracie karty s hrou PRECCEDA

Projekt Abusus:

  • 2006, Abusus
  • 2009, Abusus 2
  • 2013, Abusus 3
  • 2017, Abusus 4

Sólová:

  • 2010, Franforce
  • 2016, Jobus Pubertus (Piesne o knihách Jobusových

Filmografia

  • Vrbovskí víťazi, Vrbovský veter

Bibliografia

  • Láskavé rozprávky (2006; 2007, Edition Ryba; 2012, Slovart)
  • Až na vrchol (2008, Edition Ryba; 2019 Abusus s.r.o)
  • Zázračné rozprávky (2009, Edition Ryba.,2019 Slovart)
  • Na výlete do vesmíru (2010, Agentúra Pohoda)
  • Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda (2010, Slovart)
  • Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ (2011, Slovart)
  • Komisár Mrodge (2012, Slovart)
  • Ako muflón Ancijáš sľub dodržal (2013, Slovart)
  • Ja nič, ja muzikant (2014, Slovart)
  • Plajko (2015, Slovart)
  • Zvon (2016, Slovart)
  • Tajná správa (2016, Slovenská pošta)
  • Žubrienky inštalatérky (2017, Slovart)
  • Muflón Ancijáš a mimozemšťan (2018, Slovart)
  • Zberný dvor (2019, Slovart)
  • Ako Štefan Drco vyhral kopu hnoja (2020, Slovart)

Audiokniha:

  • Láskavé rozprávky (2010)

VRBOVSKÝ VETER dokumentárny film

Dokumentárny film VRBOVSKÝ VETER o Braňovi Jobusovi a festivale Vrbovské vetry od Mira Rema odvysielaný aj na RTVS.